Panzani, uitzonderlijke pasta

Reeds 60 jaar staat Panzani ten dienste van de Belgische lekkerbekken ! En vermits de ene pasta de andere niet is, verrijkt Panzani zijn kennis continu om u keer op keer pasta van superieure kwaliteit te bieden. Ontdek hier hoe ze gemaakt worden !

De geheimen van Panzani

Een 5 stappenplan

1 – Allereerst de beste tarwe

Voor een goede pasta heb je allereerst een goede tarwekorrel nodig! Kookweerstand, kleur, smaak en alle goede voedingswaarden : Panzani laat niets aan het toeval over en hanteert een strenge selectie om de beste tarwemengeling te bekomenen door direct samen te werken met de Coöperatieven.

2 – Van tarwe tot griesmeel

Steentjes worden verwijderd, de tarwe wordt gesorteerd, geborsteld, de kiemen worden eruit gehaald, ze wordt gefragmenteerd en gezuiverd… En de tarwekorrel wordt griesmeel ! Daarna volgt het kneden : we voegen een beetje water toe zodat het geheel homogeen en compact wordt en zo bekomen we… een « deeg ».

3 – De “vormgeving” : lekkers in alle vormen

Farfalle, Macaroni of Spaghetti ? Het deeg gaat in de vorm en zo krijgt elke pasta zijn specifieke vorm. En allemaal even lekker !

4 – Het drogen : een belangrijke stap !

Laatste stap : het drogen . De duur en de temperatuur zijn anders voor elke pastavorm… Zo alleen krijgt uw lievelingspasta de ideale kookweerstand en die prachtige look!

5 - Van het schap naar je bord

Ze worden gestockeerd en verpakt in een specifieke zak. Nu is het aan u om ervan te smullen !

DEZE PAGINA DELEN

* Verplichte velden